Sjokolademousse som ofte tar pusten fra folk som ikke har smakt den før:
(denne kommer fra ei av Jamie Oliver sine bøker)
3 1/2 dl kremfløte
2 egg
225g mørk kokesjokolade
75g smør
1 spiseskje honning
1 spiseskje amaretto (strengt tatt valgfritt, men kan vel kalles en slags prikk over i-en. evt en annen likør)
Pisk fløten til krem. Ha i eggene og pisk videre.
Samtidig smelter du smøret og sjokoladen og rører det godt sammen (det lønner seg å knuse sjokoladen først, og dele smøret opp i små terninger, så alt smelter jevnere)
Rør den flytende sjokoladen inn i kremen, følg på med honning og amaretto.
Hell over i serveringsglass/skål og sett i kjøleskapet. Må stå i alle fall en time.
(man kan gjerne helle feks vaniljesaus i den flytende moussen i et pent mønster, det ser stilig ut, men ikke rør den inn, bare hell på i en spiral eller noe slikt og sett så herligheten til avkjøling)
KveldskyllingAssorterte grønnsaker (feks løk, hvitløk, paprika, broccoli, sopp og babymais...)
Kyllingfileter (ca 1 filet per person)
Krydder (feks pepper, basilikum, salvie...)
Ris
Bretagne kyllingsaus (man kan bruke en pose fra Toro, men bytt ut melken med fløte
)
Kok vann til risen. Kutt opp grønnsakene og soppen og alt det der.
Hiv risen i vannet og skru ned varmen. Sett stekepanna på plata med maks varme. Ha i litt olivenolje. Krydre kyllingfiletene.
Når stekepanna er varm, legger du i kyllingfiletene. Stek dem i ca ett minutt på hver side, og skru så ned varmen til ca halvparten (3-4 på en skala fra 1-6). Vend filetene ofte, til de er gjennomstekt. Ta dem så av på et fat.
Hiv grønnsakene i panna, og kjør på med en god klunk olivenolje. La dem steke i tre-fire minutter. Legg kyllingen tilbake i panna sammen med grønnsakene for å få dem varme igjen, skru også av varmen til panna her, så ikke noe brenner seg.
Nå er risen sikkert ca ferdig så ta den av. Lag sausen her (tar 3 min med en sånn Toro-pose).
Når sausen er ferdig, er det klart til servering